Roel Mulder – Tweede druk!

Tweede druk!

Het boek Tien eeuwen Gorinchem is zo succesvol dat het een tweede druk krijgt. Vanaf donderdag 28 juni 2018 wordt de nieuwe uitgave van het drie kilo zware boek verwacht.

Burgemeester Reinie Melissant-Briene zei bij de presentatie op 17 mei al dat Tien eeuwen Gorinchem haar nieuwe ‘lijfboek’ zou worden, en dat lijkt voor veel Gorcumers te gelden. De belangstelling voor het boek blijkt zo groot dat Uitgeverij Matrijs in samenwerking met Stichting Geschiedschrijving Gorinchem nu al, zes weken na de presentatie, besloot een tweede druk te maken.

Roel Mulder (historicus en mede-auteur) kan het succes van Tien eeuwen Gorinchem wel verklaren: ‘Het boek appelleert duidelijk aan de stadstrots van de Gorcumers. De belangstelling voor historie stond vroeger in Gorinchem wel eens op een lager pitje, maar dat is tegenwoordig wel anders. En vergeet ook niet de ‘import’: veel mensen die zich hier de afgelopen jaren hebben gevestigd, willen méér weten over hun woonplaats, waaraan je immers goed kunt zien dat hij eeuwenoud is. En ja, het is ook gewoon een heel mooi boek om te zien en door te bladeren.’

In Tien eeuwen Gorinchem wordt stil gestaan bij de lange geschiedenis van de vestingstad, die liefkozend ook wel ‘parel aan de rivier’ wordt genoemd. Gezien de grote interesse van de Gorcummers in de eigen geschiedenis, is het Gorcums Museum een nieuwe tentoonstelling over de historie van Gorinchem aan het voorbereiden, waarin kunstenaars zich door het boek laten inspireren. Deze wordt later dit jaar geopend.