Intro Projecten Teksten Websites Illustraties

Start > Projecten
.
Een paar van mijn recente projecten:

.
Boek: Verloren Bieren van Nederland
Hét boek over de rijke biergeschiedenis van Nederland komt op 11 mei 2017 uit bij uitgeverij Unieboek/Spectrum!
In Verloren Bieren van Nederland beschrijf ik de biergeschiedenis van ons land, van de Middeleeuwen tot nu, en breng vergeten bieren weer tot leven. Met humor en veel, heel veel prachtige verhalen. Daarbij heb ik niet alleen oog voor de politieke, economische en technologische ontwikkelingen, maar gaat het ook over hoe de smaak van bier in de afgelopen eeuwen steeds veranderd is... Het boek geeft daarbij 40 oude bierrecepten, ik Roel in mijn speurtocht door de archieven heb ontdekt en die je zelf thuis na kunt maken. Want dat is het uiteindelijke doel: oude bieren nieuw leven in blazen en die oorspronkelijke smaak terug vinden.
-> Lees meer over het boek
-> Beluister het radio-interview in Spijkers met Koppen


.
Gorinchem en de Waterlinie
Voor de gemeente Gorinchem schrijf ik een boekje over de rol van deze vestingstad in de Hollandse Waterlinie, dat zal verschijnen in de Waterliniereeks van uitgeverij Stokerkade. Met de belegeringen, soldaten, mobilisaties en nog veel meer. Binnenkort meer nieuws!
-> Lees meer over de Waterliniereeks van Stokerkade


.
Historisch advies aan United Dutch Breweries
United Dutch Breweries in Breda, die ik eerder al adviseerde over Oranjeboom Princessebier, vroeg me om onderzoek te doen naar nog twee oude biermerken: Trio Stout en Royal Dutch Posthoorn. Binnenkort lees je meer over de resultaten!
-> Lees meer over Trio Stout
-> Website van United Dutch Breweries


.
Biermagazine Historische artikelen voor Bier!Magazine
Voor het blad Bier!Magazine, waarvoor ik ook de strip Tom Pintens bierdetective maak, heb ik ook meerdere historische artikelen geschreven, over de thema's biermixen, rijping op vat en innovatie.
Lees het artikel 'Een historische mix':
-> Pagina 1
-> Pagina 2


.
Historisch advies over Oranjeboom
United Dutch Breweries in Breda komt voort uit het historische Rotterdamse biermerk Oranjeboom uit 1671. Graag wilden ze meer met die geschiedenis doen, door historisch bier te brouwen! Het recept voor princessebier uit 1866 dat ik gevonden had vormde de basis. Verder heb ik UDB adviezen gegeven en nog meer historische bierrecepten onderzocht. Oranjeboom Princesse en Oranjeboom Princesse Wit zijn binnenkort overal te krijgen!
-> Website van Oranjeboom


.
Speelpleinkaarten voor Sportservice Haarlemmermeer
Voor Sportservice Haarlemmermeer in Hoofddorp heb ik de tekeningen en vormgeving gemaakt voor 38 speelpleinkaarten, met tips voor kinderen voor spellen die je op het schoolplein kunt spelen. Bekijk hier een aantal voorbeelden:
-> Chinese muur
-> Touwtjespringen
-> Tikspel met bal
-> Handbal


.
Lost Beers
De weblog Verloren Bieren heeft nu ook een Engelse versie. Want waarom dit leuke onderzoeksgebied beperken tot de Nederlandse taal? Dus historical recipes, debunked beer myths, forgotten ingredients and more! .
-> Lees de artikelen


.
Verloren Bieren
Ik schreef al eerder artikelen over historische bieren in binnen- en buitenland voor Dossier Hop, nu ben ik een eigen weblog begonnen. Met historische recepten, doorgeprikte biermythen, vergeten ingrediënten en nog veel meer. .
-> Lees de artikelen


.
Vrijmetselarij: een geheim ontsluierd
Voor het Gorcums Museum maakte ik de indeling en teksten voor de expositie Vrijmetselarij: een geheim ontsluierd. Verder selecteerde ik bruiklenen en video's, die ik ook nog monteerde. Kortom, weer eens een heel ander onderwerp om me in vast te bijten, dit geheimzinnige genootschap.
-> Lees meer over de tentoonstelling


.
Geschiedschrijving Gorinchem: het boek komt eraan!
Het (nog naamloze) boek dat de hele geschiedenis van Gorinchem beschrijft, ligt op schema. Bijdragen hieraan van mijn hand gaan o.a. over de Bataafs-Franse tijd, gastarbeiders, landbouwgeschiedenis, de kermis, Belgische vluchtelingen, internet en de zorg. Daarnaast zit ik in de redactie die de meer dan twintig auteurs aanstuurt en hun teksten beoordeelt. Verder heb ik het logo ontworpen en de ontwikkeling van de website aangestuurd, ik heb hiervoor de teksten geschreven en beheer nu de content.
-> Bekijk de website
-> Beluister een interview over het project


.
Tom Pintens, bierdetective maakt een transfer
Stripheld Tom Pintens, waarvan ik de avonturen aanvankelijk schreef voor dossierhop.nl, verschijnt sinds voorjaar 2015 in Bier!magazine. Vanuit zijn nieuwe stek blijft hij helder maken wat troebel is in de wereld die bier heet!
-> Bekijk een bladzijde


.
Verloren Bieren
Voor bierblog dossierhop.nl schrijf ik sinds 2013 een serie artikelen over niet meer bestaande bieren in binnen- en buitenland. Een wereld van historisch bier gaat voor je open! Want hoe smaakte Oud-Hollands Princessenbier, Minnebier, Nieuwlicht en Jong Oud? Lees het in 'Verloren Bieren', want ik vind steeds meer authentieke recepten terug... .
-> Lees de artikelen


.
Het Beleg van Gorinchem - De tentoonstelling
Na het facebookproject (zie onder) kwam er de tentoonstelling over deze belegering die Gorinchem trof in de winter van 1813-1814, van 2 juli t/m 9 november 2014 in het Gorcums Museum. Ik trad op als gastconservator, met nu dus de taak om facebook te vertalen naar een tentoonstelling. Nu dus niet met allerlei van ver gezochte plaatjes, maar met authentieke voorwerpen en afbeeldingen die echt naar het Gorcumse beleg verwezen. En dat is gelukt. Met schilderijen, video's, poppen, maquettes, handschriften en Risk-popppetjes.
-> Bekijk de pagina van het Gorcums Museum
-> Bekijk de uitnodiging voor de opening
-> Lees het artikel uit BN De Stem pagina 1
-> Lees het artikel uit BN De Stem pagina 2


.
Alain Passard, de wereld van een meesterchef
Weer eens wat anders: voor uitgeverij Terra-Lannoo heb ik de strip 'Alain Passard, de wereld van een meesterchef' van Christophe Blain uit het Frans vertaald. Een strip over een (echt bestaande) driesterrenkok in Parijs, die verrassende, merkwaardige, maar vooral onweerstaanbare gerechten met groenten maakt. En hij heeft ook nog drie moestuinen waar al die knisperend verse groenten vandaan komen. Ik vertaalde de strip, iemand anders de recepten. Leuk om te doen!
-> Bekijk een bladzijde
-> Bekijk de recensie van het Haarlems Dagblad


.
Cartoon voor STMR
Bij zorgverlener STMR gaat veel veranderen. Om hierover de communicatie aan de medewerkers te ondersteunen, tekende ik twee cartoons. Mensen moeten zelfredzamer worden...
-> Bekijk de cartoon
-> Bekijk de tweede cartoon


.
tweedewereldoorlog.nl
De site tweedewereldoorlog.nl was alweer vijf jaar geleden opgezet door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Met meer dan duizend links naar andere relevante websites over de oorlog. Die site was toe aan een update en een nieuw uiterlijk. Voor het Comité heb ik alle links gecheckt, nieuwe informatie gezocht en de overgang naar een nieuwe website begeleid. De lancering van de nieuwe site viel samen met de opening van de tentoonstelling 'De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen' in de Kunsthal op 4 februari 2014.
-> Bekijk de site


.
Het Beleg van Gorinchem
In januari 1814 geleden werd de historische vestingstad Gorinchem belegerd en gebombardeerd, tijdens de Napoleontische oorlogen. Een ingrijpende gebeurtenis waar Gorinchem 200 jaar later best wel eens bij stil mocht staan. Dus ben ik een Facebookpagina begonnen waar je van dag tot dag kon lezen wat er die dag in 1814 gebeurde. En dan kwam die verre tijd ineens opvallend dichtbij... In korte tijd heeft de pagina meer dan 500 vrienden gemaakt en kreeg vele dagelijkse volgers.
-> Bekijk Het Beleg van Gorinchem op Facebook
-> Lees het artikel uit De Stad Gorinchem


.
Kwaliteit van leven
Een luchtige cartoon voor een 'zwaar' onderwerp. Patiëntenorganisatie Kansplus wilde een cartoon voor de omslag van een brochure over wat 'Kwaliteit van leven' nou precies is voor een patiënt. Met andere woorden: waar wordt iemand gelukkig van? Als patiënt is het handig om daar zelf ook over na te denken. Vandaar de brochure, met mijn tekening op de voorkant.
-> Bekijk de cartoon
-> Bekijk de brochure


.
Geschiedenis van Gorinchem: het boek
Er komt een groot geschiedenisboek van Gorinchem! Meer dan twintig schrijvers, waaronder ikzelf, gaan aan het werk om duizend jaar geschiedenis van deze kleinste grote stad van Holland te schrijven. Ik zit in de projectgroep/redactie die het allemaal mogelijk maakt en die het boek uiteindelijk aan elkaar smeedt tot hét standaardwerk over deze stad, dat in 2016 zal verschijnen bij Uitgeverij Matrijs in Utrecht.
-> Lees artikel in De Stad Gorinchem


.
Tom Pintens - bierdetective
Zijn naam: Tom Pintens. Zijn beroep: bierdetective. Voor dossierhop.nl, een opiniesite over bier, schrijf ik een strip over deze koene held, die helder te maakt wat troebel is in de wereld die bier heet. Daarbij aarzelt hij niet om zijn stevige knuisten te gebruiken, maar hij is lief tegen dieren en omaatjes.
-> Lees de strip
-> Bekijk de strip op facebook


.
Boekje 'Ja, ik wil!'
Na de poster, de flyers en de banieren is er nu ook het boekje bij de tentoonstelling 'Ja, ik wil! 100 jaar trouwen in Gorinchem' in het Gorcums Museum. Voor dit boekje met anekdotes van trouwambtenaren heb ik de opmaak verzorgd. De (nog altijd) briljante omslagfoto is dezelfde als die van de poster en is gemaakt door Johannes van Camp van fotostudio Ziezo.
-> Bekijk een preview van het boekje


.
Willem Buskermolen - Een Kudelkop vertelt
Een privéprojectje tussendoor: Atie van Lieshoud heeft mijn opa (die toen nog leefde) geïnterviewd en een boekje gemaakt van zijn levensverhaal. Ik heb het boekje vormgegeven en van foto's uit de oude doos voorzien. Het schilderij op het omslag is van Christa Logman.
-> Bekijk een preview van het boekje.
200 jaar Nieuwe Hollandse Waterlinie
Voor het projectbureau Hollandse Waterlinie maakte ik een projectplan voor een tentoonstelling over, inderdaad, de Hollandse Waterlinie. Hiervoor heb ik mogelijke bruiklenen gezocht, een verhaallijn geschreven, bezoeken gebracht aan legermusea in Parijs en Dresden, en het bijbehorende projectplan gemaakt. De expositie zelf is helaas niet doorgegaan, maar het was een mooi project. Aan het plan heeft het niet gelegen...


.
Avery Notizio
Avery presenteerde in 2013 een nieuwe assortiment notitieboeken. Hierin zijn de lijnen wit in plaats van donker. Ik heb een html-pagina gemaakt voor op de site van Staples. De bijbehorende video was echter in het Duits. Ik heb hem omgebouwd naar een Nederlandse én Franse versie, met nieuwe teksten in beeld en een nieuwe commentaarstem. Humply speelde de muziek opnieuw in.
-> Bekijk de video in het Nederlands
-> Bekijk de video in het Frans


.
100 jaar Trouwen in Gorinchem
Voor de jubileumtentoonstelling 100 jaar Trouwen in Gorinchem heb ik de poster/uitnodiging ontworpen en acht banieren met tekst en afbeeldingen. Voor een voorafgaand evenement op 1 september 2012 had ik in de zelfde stijl al een set flyers ontworpen. Vrolijke ontwerpen met vrolijke foto's!
-> Bekijk de poster/uitnodiging
-> Bekijk de banieren
-> Bekijk de flyers


.
Banieren over Jan van der Heijden
Nog meer banieren voor het Gorcums Museum: voor de tentoonstelling De Kunst van het Uitvinden heb ik met banieren de carrière van uitvinder-kunstenaar Jan van der Heijden beschreven. In zeventiende-eeuwse stijl met fragmenten van zijn tekeningen en prenten. Een stijlvol geheel kortom.
-> Bekijk de banieren


.
Video's voor het Gorcums Museum
Wist je dat ik ook video's maak? Vooral voor de site van het Gorcums Museum heb ik diverse promofilmpjes gemaakt. Met interviews, muziek, montage, griezeleffecten en meer.
-> Bekijk de video's


.
Oog in oog met de Martelaren van Gorcum
Een hoogtepunt voor het Gorcums Museum in 2012 was de tentoonstelling Oog in oog met de Martelaren van Gorcum. Voor het eerst is er in Gorinchem zo uitgebreid en compleet aandacht besteed aan dit belangrijke historische onderwerp. Het museum vroeg me om voor de tentoonstelling tien banieren te maken: tekst, beeldkeuze en vormgeving. De tentoonstelling is, met banieren, omgezet in een permanente opstelling op ze zolden van het museum.
-> Bekijk de banieren


.
Online promotiemateriaal voor Avery
Stickerfabrikant Avery ging adverteren op de site van groothandel Staples, kon ik daar vlotte teksten voor maken? Natuurlijk. Vervolgens heb ik ook nog een advertentiepagina ontwerpen in verband met het EK voetbal. Het heeft voor de uitslag niet veel geholpen, voor Avery wel.
-> Bekijk de pagina over naambadges
-> Bekijk de pagina over voetbal


.
Ben jij slim genoeg voor Google?
Voor de brochure van Uitgeverij Unieboek Spectrum voor de zomer van 2012 heb ik een cartoon gemaakt om het boek 'Ben jij slim genoeg om voor Google te werken?' te promoten. Een boek om je voor te bereiden op lastige vragen op sollicitatiegesprekken, zoals 'Wat zou jij doen als je 10.000 pingpongballen cadeau krijgt?' of 'Wat doe je als je, verkleind tot de grootte van een dubbeltje, in een blender wordt gegooid?' Of het boek helpt weet ik niet, maar het was leuk om er een plaatje over te tekenen...
-> Bekijk de cartoon


.
Jaarverslag Gorcums Museum 2011
Voor het Gorcums Museum heb ik in 2012 een jaarverslag van het voorgaande jaar samengesteld en vormgegeven. Een mooi visitekaartje en promotiemiddel voor het museum, en bovendien laat zo'n overzicht zien dat er in het museum in een jaar meer gebeurt dan je denkt! Mijn eigen illustraties en posterontwerpen voor het museum hebben er ook een plekje gevonden.
-> Bekijk het jaarverslag


.
First Class Entertainment
Voor festiviteitenbureau First Class Entertainment uit Woudrichem heb ik een reclamestrip gemaakt met in de hoofdrollen de 'feestmakelaars' Alice en Herman zelf. Ook heb ik voor dit bedrijf een stripworkshop verzorgd als onderdeel van een middag vol entertainment.
-> Lees de strip


.
Pietje en Loesje en het Geheugen van Gorinchem
In de zomer van 2011 voegde het Gorcums Museum 'Het Geheugen van Gorinchem' aan zijn historische zaal toe: een interactieve reis door de tijd. En daar werd ik weer door geïnspireerd om een strip te maken, om het museum te promoten. Van september 2011 t/m februai 2012 was 'Pietje en Loesje en het Geheugen van Gorinchem' tweewekelijks te lezen in de weekkrant De Stad Gorinchem.
-> Lees de strip


.
Giro 555: Honger in de Hoorn van Afrika
En zo ging ik ineens niet op vakantie, maar belandde ik in de hectiek van Giro 555. In ongelofelijk korte tijd stampen we met het actieteam een hele campagne uit de grond. Hoogtepunt was de Week voor de Hoorn, 1 t/m 7 augustus 2011.
-> Bekijk de site


.
Ikbeleefgorinchem.nl
Een nieuwe culturele agenda voor Gorinchem, dat is wat het Cultureel Overleg Gorinchem graag wilde. Ik heb de site gevuld met tekst en plaatjes en houd hem bij, sinds augustus 2011. Elke week actueel!
-> Bekijk de site


.
Nieuwe PR-uitingen van het Gorcums Museum
Ik ben weer aardig bezig geweest voor het museum in Gorinchem: een nieuwe zomerflyer (ook als banier op de gevel gebruikt), een prachtig jaarverslag 2010-2011 (tekst en vormgeving), nieuwe persberichten en daarnaast ben ik ook begonnen met twitteren namens het museum. Opmerkelijk wie je allemaal tegenkomt op dat medium, dat gelukkig meer is dan 'ik ga nu naar de #plee' en 'goh wat zal ik vanavond es #koken?'.
-> Bekijk de twitter van het museum


.
Roel doet 007
Voor het nieuwste romanavontuur van James Bond 007, Carte Blanche, heb ik de correctie gedaan. Alles moest in het diepste geheim, en ik moest zelfs een geheimhoudingsverklaring ondertekenen, want geen enkel detail van het plot mocht uitlekken! Eerder had ik al de boeken Trigger en Cocktails op klompen gecorrigeerd voor dezelfde uitgeverij, Unieboek/Spectrum.


.
Boek 'Boer Mulder'
Ik heb een boek geschreven over boeren in het Groene Hart, dat op 14 mei wordt gepresenteerd: Boer Mulder - Familieverhaal van tweeënhalve eeuw boeren in het Groene Hart. Het boek, 80 bladzijden in kleur, is zó geschreven dat het ook interessant is ook als je geen familie bent. De doelgroep is in principe iedereen die iets heeft met geschiedenis, met boeren en/of het Groene Hart. Het boek is door mij geschreven, maar ook vormgegeven en geïllustreerd.
-> Bekijk de website van het boek


.
Illustraties Kinderspeurtocht
Het Gorcums Museum heeft een vernieuwde kinderspeurtocht, waarvoor ik illustraties heb gemaakt. De stripfiguren Pietje en Loesje nemen je nu mee op een reis door de geschiedenis van Gorinchem. De figuurtjes zullen in de toekomst ook voor andere projecten van het Gorcums Museum gebruikt worden.
-> Bekijk de speurtocht


.
Griezelen in Gorinchem
In het Gorcums Museum viel er in de zomer van 2011 veel te griezelen, met een tentoonstelling waar je de bibbers van krijgt... Voor Griezelen in Gorinchem heb ik de flyer en poster ontworpen, in pakkende horrorstijl, met een verwijzing naar het kermisthema én met het museum als luguber spookhuis. Ook de tekst van de flyer en het persbericht is van mij.
-> Bekijk de flyer
.
Illustraties folder TNO
Voor TNO afdeling 'Child Health' heb ik twee folders geïllustreerd en vormgegeven. Het onderwerp: voorkeurshouding bij jonge baby's. De doelgroep: hun ouders. Nog best een flinke kluif om alles duidelijk én correct te tekenen! De folders verschenen in de tweede helft van 2011 op de consultatiebureaus in het hele land.
-> Bekijk de preventiefolder en de behandelingsfolder.
-> Download de definitieve versie en meer informatie bij Centrum Jeugdgezondheid


.
Nieuwe website Gorcums Museum
Het Gorcums Museum was in 2010 toe aan een nieuwe website. Ik heb de nieuwe teksten geschreven, afbeeldingen gemaakt en video's bewerkt. Daarna heb ik alles in het CMS ingevoerd en aangepast. Zo kan het de site van het museum weer heel wat jaren mee!
-> website van het museum
.
Site Artoteek Gorinchem
Na mijn werk aan de site van het museum werd ik door de gemeente gevraagd voor de website van de Artoteek. Ook hier zorgde ik voor teksten, afbeeldingen en alles wat er maar bij komt kijken. Ook werkte ik aan de nieuwe site van het Regionaal Archief.
-> website van de Artoteek
.
Het Genie van Gorcum
Voor een tentoonstelling van het Gorcums Museum over de Hollandse Waterlinie heb ik de poster, de folder en de uitnodiging ontworpen, en zeventien banieren met informatie gemaakt. Hiervoor heb ik teksten geschreven en beeldresearch gedaan. De banieren zijn hergebruikt op de tentoonstelling 'De Hollandse Waterlinie' in het Nederlands Watermuseum in Arnhem. Kijk ook op de website van het Gorcums Museum.
.
Stilstaan bij Vrijheid, Nationaal Comité 4 en 5 mei
Vanaf 31 maart tot 5 mei 2010 reed er een bijzondere trein door Nederland: de Vrijheidstrein van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Voor deze rijdende expositie, waarin je als bezoeker kunt "Stilstaan bij Vrijheid", werkte ik mee aan de teksten, onderzoek, beeldresearch, website en nog veel meer. Eindproducten zijn onder andere een expositie, meer dan honderd filmfragmenten en een interactieve wereldkaart. Kijk op de website: www.stilstaanbijvrijheid.nl


.
PR en communicatie Gorcums Museum
Momenteel ondersteun ik het Gorcums Museum bij de PR en de website. Het museum wil zich profileren als kleurrijk en veelzijdig, en ik zorg dat dit in de persberichten, op de website en in andere publicaties wordt uitgedragen. Hoofddoel is om het Gorcums Museum bekender én laagdrempeliger te maken.
.
Breukelen-Brooklyn 400
Brooklyn, een beroemd stadsdeel van New York, heette vroeger Breuckelen. Aanleiding voor de Nederlandse gemeente Breukelen om in het Hudson-400-jaar een tentoonstelling te houden over deze bijzondere stedenband. Ik maakte deze expositie, die te zien is in het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen. Klik hier om voorbeelden van artwork te bekijken.


.
Volle zalen
Een tentoonstelling over theater en bioscoop: ik heb, kort gezegd, gezorgd dat de tentoonstelling er komt. Dus: alle partijen erbij betrekken, zorgen voor de inhoud, het uiterlijk, de PR, en al wat er verder maar nodig is om een boeiend verhaal neer te zetten.


.


Meer dan Latijn en Grieks
Het Gymnasium Camphusianum in Gorinchem bestaat 125 jaar. Voor hen maakte ik een tentoonstelling over de geschiedenis van de school, waarvan de wortels tot 1600 reiken. Hoe was het om er leerling te zijn? Een nostalgische reis door de klaslokalen van tien, dertig en honderd jaar terug. Wat zagen die leerlingen, schoolboeken en lesmaterialen eruit! Ook maakte ik een film en een tentoonstellings-schoolkrant.

.


Hendrick Hamelhuis
In Gorinchem is in 2015 het Hendrick Hamelhuis gerealiseerd, gewijd aan de zeventiende-eeuwse VOC'er die aanspoelde op Korea. Ik ontwikkelde in de periode 2007-2009 hiervoor het museumconcept, waarin de toekomstige bezoeker op een avontuurlijke, speelse manier het verhaal van Hamel mee kan beleven..
Wat rijdt daar?!
Bij het Gorcums museum ontwikkelde en coördineerde ik de tentoonstelling "Wat rijdt daar?! Achter de schermen van de Betuweroute en de Merwede-Lingelijn. Teksten, research, vormgeving zijn allemaal door mij gemaakt. Klik hier om een aantal voorbeelden te bekijken.
.

Remmerstein
Bij het 600-jarig bestaan van de stad Rhenen heeft uitgeverij Matrijs in Utrecht een kloek boek gemaakt met diverse artikelen over de stadsgeschiedenis. Voor Matrijs schreef ik een bijdrage over de verdwenen, "fraeye en vermakelyke" buitenplaats Remmerstein..
Griek en Bliek!
In opdracht van het Regionaal Archief Gorinchem ontwikkelde ik de tentoonstelling "Griek en Bliek", over de grote Griekse gemeenschap in die stad. Hiervoor maakte ik interviews, deed archiefonderzoek, zette ik een educatieproject op, en regelde workshops. Naar aanleiding van dit project is een boek van mijn hand verschenen..
Woonstijl
Voor het blad Woonstijl van Uitgeverij De Koers maakte ik een serie over bijzondere woningen: wonen in een kaasfabriek, op een zeilboot, in een pastorie, in een sluiswachterswoning. Voor De Koers schreef ik ook mee aan het blad Business Impressie over ondernemers in de regio.
.
Witte-vlekkenplan Utrechtse geschiedenis
Voor het Landschap Erfgoed Utrecht (voorheen Erfgoedhuis Utrecht) schreef ik twee artikelen over de politieke geschiedenis van de plaats Maarssen in de achttiende eeuw. Doel van het project was om onderzoek naar plaatselijke geschiedenis te stimuleren en nog onbekende "witte vlekken" in de kennis van de provincie Utrecht in te vullen.

06 127 218 71
info@roelmulder.nl

KvK 11068039
Bank NL17 INGB 0007 5348 68
BTW NL-189844103B01