Monopoly voor Windows

Parkeerbonnen presenteert: home
(English version...)
Hier gratis te downloaden bij Parkeerbonnen: de allernieuwste versie van Monopoly voor Windows! Een Monopolyspel voor Windows, in het Nederlands en met de Nederlandse straten: de vertrouwde Neude, Barteljorisstraat en Kalverstraat! Hoewel... in de nieuwe versie kun je ook met de Belgische straten of met je zelfbedachte straten spelen!
Je ruilt met je medespelers, je zet wat huizen neer, en af en toe kom je op Vrij Parkeren en krijg je het geld van de pot. ...Of niet, want je kunt zelf bepalen welke "huisregels" er gehanteerd worden.Monopoly 4.2 is geprogrammeerd door Leo R. van Parkeerbonnen, klik hier om de maker te mailen (mailtjes van 1 regel zonder behoorlijke aanhef worden niet in behandeling genomen). Het spel is helemaal gratis en voor niets hier verkrijgbaar.
Sinds 26 oktober 2005 zijn in het spel weer een aantal verbeteringen aangebracht (Wat is er nieuw?). Maar zelfs van deze verbeterde versie kan ik niet garanderen dat hij foutloos werkt, dus zou ik het nog steeds erg waarderen als je je bevindingen en wensen ten aanzien van het programma naar me zou willen mailen (maar: bekijk eerst de pagina met veel gestelde vragen).

Het spel bevat de volgende mogelijkheden:

* Instellen hoeveel spelers er mee doen (2 tot 6) en welke spelers door de computer gespeeld worden

* Ruilhandel: en van de ingewikkeldste aspecten van het Monopolyspel, maar ik denk dat ik nu een aanvaardbare manier heb gevonden om het op de computer weer te geven.

* Huisregels: je kunt instellen of er een pot is, of je rente betaalt op hypotheken, of je dubbel geld krijgt als je landt op Start en nog veel meer.

* Verschillende varianten: je kunt instellen of je met de Nederlandse (Leidsestraat, Kalverstraat) of Belgische straten (Meir, Nieuwstraat) wilt spelen. Maar dat is nog niet alles: je kunt je EIGEN variant met je EIGEN straten maken, met een paar drukken op de knop. Zie de download-pagina voor een voorbeeld.

* Spellen opslaan en later weer verder spelen

* Allerlei opties om het overzicht niet te verliezen in zo'n ingewikkeld spel: de bezittingen worden op het speelbord weergegeven, er worden statistieken bijgehouden, de snelheid waarop gespeeld wordt is aan te passen (van heel langzaam tot heel snel) en nog veel meer.

* Geluiden: je hoort het spel tot leven komen...

* Taalkeuze: Monopoly is nu ook in het Engels speelbaar! Andere talen zijn nog niet beschikbaar, maar wie weet wil iemand het voor me vertalen naar Frans, Duits, Italiaans, Roemeens, Fries, Limburgs of een andere taal? Mail me en ik stuur je een excel bestandje met de te vertalen frasen.


Mocht Monopoly niet naar wens werken, bekijk dan eerst de pagina met veel gestelde vragen.


En... Klik hier voor nog meer spellen van Parkeerbonnen...

Download hier Monopoly 4.2 !

Versie 26 oktober 2005 - 1,599 MB

Klik hier om te downloaden


Polderpoly!

"Polderpoly" is een voorbeeld van een zelfgemaakte Monopoly-variant. Laad Polderpoly in Monopoly en ineens handel je in boerenweggetjes en plaggenhutten!

Klik hier om te downloaden

Terug